”accepta provocarile pentru a putea simti bucuria victoriei”

Intrebari Frecvente

 

De ce am nevoie de a incepe cursul de scrima?

Doar de un echipament sportiv de sala (pantofi de sport, tricou, pantaloni sport si un prosop, nu uitati de o sticla de apa)

Care este varsta de la care pot incepe cursul de scrima?

Academy Children's Future Fencing ofera cursuri pentru copii incepând cu varsta de 4 ani. Daca esti sanatos nu exista nici o limita superioara de varsta. Daca ai fost fascinat de sabii sau de a te duela, te rugam sa vii sa incerci.

Este greu acest curs de scrima?

Cursul de baza este relativ usor. Se vor invata pozitiile de baza si notiuni de scrima, cu toate aceste cunoasterea acestui sport ar putea fi o adevarata provocare.

Doare lovitura din scrima?

Loviturile in scrima nu sunt dureroase cum erau in trecut, echipamentul ultramodern de protectie este eficient si face ca loviturile primite de un scrimer sa fie amortizate pana la un "click" de mouse.

Ce calitati fac un scrimer bun?

Toate calitatile unui om normal. Dintre toate aceste vom enumera dor cateva. Fizicul, partea de fitness, sistemul cardiorespirator si cardiovascular. Alte calitati care pot fi exploatate prin scrima sunt rezistenta (forta exploziva, numarul de repetari al unor actiuni tehnico-tactice), dexteritate si flexibilitate. Timpul de reactie este foarte important.

Pe plan mental, un scrimer trebuie sa poata se se adapteze in conditiile de maxima atentie, cu o minte buna pentru strategie si tactica. Pe plan psihologic, el trebuie sa fie capabil de a mentine concentrarea si la nivel emotional (conditii intense de lupta). Orice trasatura a oricarui corp uman poate avea particularitatile sale in practicarea acestui sport.

Cat dureaza sa devii bun?

Se spune ca este nevoie de doua vieti pentru a deveni un maestru in scrima. Timpul de a stapani arta de a manui una dintre cele 3 arme ale acestui sport se intinde de la cateva luni la cativa ani. Unii sportivi pot incepe concurenta dupa 6 luni de zile dar sa nu ne asteptam ca ei sa si castige orice asalt cu orice adversar. Abia dupa 2-3 ani putem spune ca suntem pregatiti de competitii - "acum mintea este libera sa ia in considerare strategia". Progresul poate fi rapid sau lent in functie de aptitudinile scrimerului, devotamentul, calitate de instruire si varsta de la care incepe instruirea.Un progres rapid necesita cel putin doua cursuri/saptamana si concursuri regulate impotriva unor scrimeri superiori ca pregatire.

Cum imi pot imbunatati tehnica fara ajutorul maestrului?

Este foarte usor sa se dobandeasca obiceiuri proaste si tehnica de "saraci" daca nu aveti indrumarea unui maestru de scrima in cauza, antrenor sau scrimer (colegi). Pentru imbunatatirea tehnicii d-voastra, fara discutie, coaching-ul de calitate este intotdeauna cea mai buna investitie.

Back to Top